Gratis verzending bij een bestelling vanaf 20€

Minestrone Culinaire Uitgeverij

Minestrone is de culinaire uitgeverij opgericht in 2008 door culinair fotograaf Tony Le Duc. Vier jaar eerder, in 2004 startte hij de uitgeverij Homarus. Uit die periode dateren internationale bestsellers zoals de trilogie ( De Basis, Het Product en Het Gerecht), De Keuken van ons Moeder, de witte box over de Nederlandse driesterrenchef Sergio Herman en de luxueuze etui over wijlen Willy Slawinski. Sinds februari 2008 werd het boekenfonds van Homarus toegevoegd aan het nieuwe fonds van Minestrone.
Eigenzinnige aanpak
Minestrone Cookbooks publiceert opvallende boekcreaties. Duurdere papiersoorten, goud op snee, zilver als vijfde kleur, oude zeefdruktechnieken met cementkorrelstructuur of puffinkten zijn enkele voorbeelden van de ongewone technieken die voor de realisatie van de kookboeken worden toegepast. Met de e-reader in aantocht wil Minestrone het tactiele en het visuele van het boek extra in de verf zetten.
Culinair fotograaf wordt uitgever
Als culinair fotograaf verwierf Tony Le Duc internationale aandacht. Hij durfde het om voeding te presenteren op houtstructuren of op een ondergrond van cement. Hij realiseerde culinaire beelden in een 'zweef'-techniek en fotografeerde extreme close-ups van ingrediënten. Het woord Foodporn werd door journalisten vaak in de mond genomen. Onder fotografen staat hij bekend voor zijn maniakale aanpak. Als uitgever is hij dezelfde weg ingeslagen. Hij legt de lat telkens hoger en naast het fotograferen van de culinaire beelden voor de nieuwe Minestrone-boeken, begeleidt hij alle boekprojecten eigenhandig. Van papierkeuze, vormgeving en tekst tot aan de drukpers. Is er nog ergens verbetering mogelijk, dan duwt hij zelf op de knoppen.
De kleinste uitgeverij ter wereld groeit.
Minestrone wil bewust klein blijven. Samen met twee vaste medewerkers en een team van topfreelancers worden er niet meer dan drie boekprojecten per jaar gerealiseerd. De bewust gekozen kleinschaligheid wordt hiermee een troef.
Na een jarenlange intense samenwerking tussen Sergio Herman & Tony Le Duc sluit chef-kok Sergio Herman zich als partner aan in oktober 2011. Geen gebrek aan creativiteit tussen de heren Le Duc en Herman. Beiden zijn specialist in hun vakgebied en deze samenwerking zal zeker te merken zijn in de toekomstige projecten.
Objectboeken
In 2005 zette Homarus de trend met het publiceren van culinaire 'objectboeken', boeken die meer zijn dan louter een afspiegeling waarover ze handelen, maar die zelf een object zijn, die op zichzelf staan, met een eigen persoonlijkheid. Minestrone zet deze filosofie verder en maakt kookboeken met een meerwaarde voor iedereen.
Uitgeverij wint de internationale "Gourmand Cookbook Award". 
In 2012 wint Minestrone de prestigieuze internationale "Gourmand Cookbook Award" voor "Beste Kookboekenuitgever van het jaar". Een opmerkelijke mondiale erkenning gezien uitgeverijen uit maar liefst 171 landen op de jaarlijkse longlist vermeld stonden. In haar motivering omschrijft de jury Minestrone Culinaire Uitgeverij als "The smallest publishing House in the World" creating unique cookbooks for nine years, with a maximum of three books a year. Publisher-photographer Tony Le Duc has reached now the highest level of excellence in publishing."