Gratis verzending bij een bestelling vanaf 20€
« terug naar overzicht
Willy Slawinski, gastronomie, Gent, jonge chefs, Tony Le Duc, De Morgen Magazine

Avantgarde in de Belgische gastronomie

25 jaar geleden sterft in Gent een visionair kok, amper 44 jaar oud. Zijn visie over ‘de beleving’ in een restaurant doet je vandaag je ogen opentrekken. De Morgen Magazine brengt een artikel over Willy Slawinski en drie Gentse jonge chefs tonen hun verwondering over het visioniare karakter van de chef. 

Slawinksi gebruikte veel verse kruiden en bloemen, fermenteerde erop los. Hij zette groenten vooraan op het menu lang voor de hype en creëerde lichte sauzen met yoghurt. Niet evident in een tijdsgeest waarin sauzen met boter en room hoogtij vierden en waar foie-gras te toon zette op de menukaarten. Zijn visie over ‘de beleving’ in een restaurant doet je ogen open trekken.
 

ander nieuws