Gratis verzending bij een bestelling vanaf 20€

Minestrone - Nieuws

Minestrone Culinaire Uitgeverij

Minestrone is de culinaire uitgeverij opgericht in 2008 door culinair fotograaf Tony Le Duc. Vier jaar eerder, in 2004 startte hij de uitgeverij Homarus. Uit die periode dateren internationale bestsellers zoals de trilogie (De Basis, Het Product en Het Gerecht), De Keuken van ons Moeder en de luxueuze etui over wijlen Willy Slawinski. Sinds februari 2008 werd het boekenfonds van Homarus toegevoegd aan het nieuwe fonds van Minestrone.
Eigenzinnige aanpak
Minestrone Cookbooks publiceert opvallende boekcreaties. Duurdere papiersoorten, goud op snee, zilver als vijfde kleur, oude zeefdruktechnieken met cementkorrelstructuur of puffinkten zijn enkele voorbeelden van de ongewone technieken die voor de realisatie van de kookboeken worden toegepast. Met de e-reader in aantocht wil Minestrone het tactiele en het visuele van het boek extra in de verf zetten.
Culinair fotograaf wordt uitgever
Als culinair fotograaf verwierf Tony Le Duc internationale aandacht. Hij durfde het om voeding te presenteren op houtstructuren of op een ondergrond van cement. Hij realiseerde culinaire beelden in een 'zweef'-techniek en fotografeerde extreme close-ups van ingrediënten. Het woord Foodporn werd door journalisten vaak in de mond genomen. Onder fotografen staat hij bekend voor zijn maniakale aanpak. Als uitgever is hij dezelfde weg ingeslagen. Hij legt de lat telkens hoger en naast het fotograferen van de culinaire beelden voor de nieuwe Minestrone-boeken, begeleidt hij alle boekprojecten eigenhandig. Van papierkeuze, vormgeving en tekst tot aan de drukpers. Is er nog ergens verbetering mogelijk, dan duwt hij zelf op de knoppen.
De kleinste uitgeverij ter wereld wint de internationale "Gourmand Cookbook Award"
In 2013 wint Minestrone de prestigieuze internationale "Gourmand Cookbook Award" voor "Beste Kookboekenuitgever van het jaar". Een opmerkelijke mondiale erkenning gezien uitgeverijen uit maar liefst 171 landen op de jaarlijkse longlist vermeld stonden. In haar motivering omschrijft de jury Minestrone Culinaire Uitgeverij als "The smallest publishing House in the World" creating unique cookbooks for nine years, with a maximum of three books a year. Publisher-photographer Tony Le Duc has reached now the highest level of excellence in publishing."