Gratis verzending bij een bestelling vanaf 20€

Minestrone - Nieuws

HET GERECHT PLANTAARDIG

HET GERECHT PLANTAARDIG: TWEEDE BOEK VAN LINT EN LE DUC IN DE MAAK

Pieter-Jan Lint en Tony Le Duc ontmoetten elkaar in 2019. Na vele gesprekken bleek dat zij dezelfde visie delen over de noodzakelijke evolutie van ons huidige voedingspatroon. In 2023 publiceerden zij het boek De Basis Plantaardig. Voor hun tweede boek Het Gerecht Plantaardig gaan ze een stap verder en brengen zij wederom hun expertise samen.

20 JAAR KOOKBOEKEN UITGEVEN

Om ‘20 jaar kookboeken uitgeven’ te vieren zullen alle nog beschikbare boektitels van de afgelopen jaren terug op de webshop van Minestrone te verkrijgen zijn. Weliswaar in zeer beperkte oplage, want van sommige titels zijn nog maar enkele exemplaren beschikbaar.
Lees hieronder het verhaal van uitgever Tony Le Duc.

De Basis Plantaardig: Positieve mediaberichten leiden naar tweede druk

Positieve mediaberichten leiden naar tweede druk

De Basis Plantaardig verscheen in september 2023 en werd zeer goed ontvangen.Media schreven mooie artikels, zowel in Vlaanderen als in Nederland.Uitgebreide reportages verschenen in Sabato, Knack Weekend, Standaard Magazine.NRC Handelsblad en de Boekenkrant.Ook de lezer reageerde lovend via socialmediakanalen. Waarvoor onze dank! Dit alles leidt ons naar een tweede druk, verkrijgbaar vanaf maart 2024.

De Basis Plantaardig: Trailer

DE BASIS PLANTAARDIG

In de beginjaren van de 21ste eeuw verscheen DE BASIS, een klein kookboekje met zwart linnen cover en goud op snee. Het boekje bevatte alle basiskennis die je nodig had om klassiek koken onder de knie te krijgen. Het werd een bestseller, een icoon gedurende twee decennia lang. DE BASIS Plantaardig bouwt verder op dit verleden maar laat los wat niet meer bijdraagt aan de toekomst.

Willy Slawinski, gastronomie, Gent, jonge chefs, Tony Le Duc, De Morgen Magazine

Eerbetoon aan avantgardist van de Belgische gastronomie

 
27 april 1992, precies 28  jaar geleden sterft in Gent een visionair kok, amper 44 jaar oud. Zijn visie over ‘de beleving’ in een restaurant doet je vandaag je ogen opentrekken en is relevanter dan ooit.

Magirus #0 Frans Snijders x Tony Le Duc

MAGIRUS: Historisch inspirerend culinaire portfolio

Magirus Portfolio Magazine

De naam Magirus is afgeleid van het Griekse woord voor 'kok' en is de naam van deze inspirerende culinaire portfolio. 

Cokeryen Photo - Film - Food,  Frans Snijders & Tony Le Duc

COKERYEN. PHOTO FILM FOOD, FRANS SNIJDERS & TONY LE DUC

Stillevens in de schilderkunst en in de fotografie zijn vaak gebaseerd op gelijkaardige academische kwaliteiten. Het gebruik van licht en compositie zijn er twee van.

Food + Design

Best in the world: Food + Design

Proficiat aan GuidoMaes Printingdeluxe*****
Zij hebben van ‚Food + Design’ een winnaar gemaakt voor de Gourmand World Cookbook Awards in de categorie ‚best printer’.
de basis

de basis

Twaalf jaar na de eerste verschijning is het kookboek 'de basis' toe aan een herziene druk.

Food + Design

Food + Design

Een mooie tafel, een heerlijke maaltijd en 15 interessante mensen. Blader mee door Food + Design.

Pagina's