Gratis verzending bij een bestelling vanaf 20€

Minestrone - Nieuws

« terug naar overzicht
Koop nu:  
gratis verzending

Willy Slawinski

125,00 €
Koop nu:  
gratis verzending
Avantgarde in de Belgische gastronomie.
 
In juni en juli 2017 kookte Jonge Gentse chefs gerechten geïnspireerd door de visionaire chef Willy Slawinski, de deelnemende restaurants waren:
  • Restaurant D' Oude Pastorie, Lochristi
  • Restaurant Volta, Gent
  • Restaurant Publiek, Gent
 
Op 27 april 1992 sterft in Gent een visionair kok, amper 44 jaar oud. Hij is op dat moment zowel nationaal als internationaal vermaard om zijn avant-gardistische visie op gastronomie en op hoe de keuken moet evolueren. De Morgen Magazine brengt een artikel over Willy Slawinski en drie Gentse jonge chefs tonen hun verwondering over het visioniare karakter van de chef. Slawinksi gebruikte veel verse kruiden en bloemen, fermenteerde erop los. Hij zette groenten vooraan op het menu lang voor de hype en creëerde lichte sauzen met yoghurt. Niet evident in een tijdsgeest waarin sauzen met boter en room hoogtij vierden en waar foie-gras de toon zette op de menukaarten. Zijn visie over ‘de beleving’ in een restaurant doet je ogen open trekken.
 
Homarus, de voormalige benaming van Minestrone Cookbooks creëerde 10 jaar geleden een uniek cahier waarmee zij de lezer zo goed mogelijk het gedachtegoed van Willy Slawinski meegeven en zo een belangrijk deel van ons culinair erfgoed wisten vast te leggen. Het cahier werd in een genummerde editie op 2000 exemplaren gemaakt. Er zijn vandaag nog een 100 tal exemplaren beschikbaar.
 
 
Auteur(s): 
Willy Slawinski
Pawel Slawinski
Filip Verheyden
Pieter van Doveren
Fotografen: 
Willy Slawinski
Koen Broos
ISBN: 
978 90 77695 06 7