Gratis verzending bij een bestelling vanaf 20€

Minestrone - Nieuws

« terug naar overzicht
Koop nu:  
gratis verzending

Willy Slawinski

135,00 €
Koop nu:  
gratis verzending
Eerbetoon aan avantgardist van de Belgische gastronomie.
 
 
Op 27 april 1992 sterft in Gent een visionair kok, amper 44 jaar oud. Hij is op dat moment zowel nationaal als internationaal vermaard om zijn avant-gardistische visie op gastronomie en op hoe de keuken moet evolueren. De Morgen Magazine bracht in 2017 een artikel over Willy Slawinski. Drie Gentse jonge chefs toonden hun verwondering over het visioniare karakter van de chef. 
De deelnemende restaurants waren D' Oude Pastorie in Lochristi, Volta en Publiek beiden in Gent.
 
Slawinksi gebruikte veel verse kruiden en bloemen, fermenteerde erop los. Hij zette groenten vooraan op het menu lang voor de hype en creëerde lichte sauzen met yoghurt. Niet evident in een tijdsgeest waarin sauzen met boter en room hoogtij vierden en waar foie-gras de toon zette op de menukaarten. Zijn visie over ‘de beleving’ in een restaurant doet je ogen open trekken.
 
Uitgeverij Homarus, de voormalige benaming van Uitgeverij Minestrone Media creëerde 15 jaar geleden een uniek cahier waarmee zij de lezer zo goed mogelijk het gedachtegoed van Willy Slawinski meegeven en zo een belangrijk deel van ons culinair erfgoed wisten vast te leggen. Het cahier werd in een genummerde editie op 2000 exemplaren gemaakt. Er zijn vandaag nog slechts 63 exemplaren in het Nederlands en 188 exemplaren in het Frans beschikbaar.
 
 
Auteur(s): 
Willy Slawinski
Pawel Slawinski
Filip Verheyden
Pieter van Doveren
Fotografen: 
Willy Slawinski
Koen Broos
ISBN: 
978 90 77695 06 7